Ruigoord

ruigoord kerk
ruigoord kerk
ruigoord kerk
Ruigoord
ruigoord kerk
Ruigoord
previous arrow
next arrow

De Culturele Vrijhaven Ruigoord in Amsterdam een unieke locatie voor andersoortige events en activiteiten!

Wat ons aanspreekt aan Ruigoord is het concept van de culturele vrijhaven. Een plek die, kort gezegd, is voor kunstenaars, vrijdenkers en bijzondere events die niet mainstream zijn. Juist die uitdaging, nee uitnodiging om creatief te zijn, te vernieuwen, te overdenken of proberen anders te denken. Juist dat concept nodigt uit tot activiteiten en evenementen die daardoor worden geïnspireerd! Workshops, meetings, andersoortige feesten en nog veel meer. Niet grootschalig, maar meer intiem, maar wel weer met zeggingskracht.

De Culturele Vrijhaven Ruigoord een bijzondere geschiedenis in Amsterdam!

De Culturele Vrijhaven Ruigoord komt voort uit het aanvankelijk gekraakte kunstenaarsdorp, dat heel lang heeft gestreden voor behoud van het omringende natuurgebied, maar moest uiteindelijk wijken voor aanleg van een nieuwe insteekhaven van Amsterdam. De kunstenaarsgemeenschap Ruigoord lanceerde in 1999 een plan voor het woonoord als kunstenaarswerkplaats. Dat plan kreeg in 2000 de goedkeuring van het gemeentebestuur. Daar kwam dan weer een bestuurlijke structuur voort en een ruimtelijk plan.

De Culturele Vrijhaven Ruigoord en welke evenementen in dat bijzondere plekje in Amsterdam kunnen!

De kerk en een grote landbouwschuur zijn geschikt gemaakt als publieksruimten. De buitenruimte zijn ecologisch ingericht en geeft mogelijkheden voor interactieve events die spelen met binnen en buiten en voor bijzondere festivals. De vroegere woonhuizen zijn geschikt gemaakt als ateliers, studio’s en serviceruimten waar van alles kan zoals workshops. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart voor de ruimtelijke inrichting van Ruigoord tot een groene oase aan de kop van de nieuwe Afrikahaven, midden in het te ontwikkelen havenindustriegebied. Dat biedt ruimte voor bijzondere buitenactiviteiten en (thematische) spelprogramma’s, bijzondere meetings en vergaderbreaks De grote schuur wordt gebruikt als expositieruimte en heeft zijn oude functie als opslag en werkplaats behouden, maar kan ook plaats bieden aan een bijzondere productpresentatie of kickoff.

Hoe weten we wat voor ons een geschikt event is op de Culturele Vrijhaven Ruigoord?

U kunt op onze website eenvoudig klikken op een van de mogelijke categorieën zoals spelprogramma’s, workshops & vergaderbreaks, thema-avonden, of kijken bij acts & entertainment. Daar vindt u een keuze aan mogelijkheden die u wellicht zullen aanspreken. In alle gevallen kijken we graag geheel opmaat samen met u verder naar het perfect bij de locatie en uw doelen passende event!

Bellen, langskomen of op bezoek bij U? We horen het graag!

Ruigoord 06-22443003

Ruigoord [email protected]

Foto’s: Jan Willem Groen, Jim Verweij

Ruigoord bedrijfsuitje evenement
Ruigoord kunstwerk
Ruigoord bedrijfsevenement
ruigoord evenementenlocatie cultureel
Ruigoord cultureel centrum evenementen
Ruigoord bedrijfsevenement2
Locatie bedrijfsuitje ruigoord
ruigoord evenementenlocatie cultureel2
Ruigoord bedrijfsuitje evenement
Ruigoord evenementen
Ruigoord bedrijfsevenement
ruigoord evenementenlocatie cultureel
Ruigoord cultureel centrum evenementen
Ruigoord bedrijfsevenement2
Locatie bedrijfsuitje ruigoord
ruigoord evenementenlocatie cultureel2
previous arrow
next arrow